Виділені Україні €50 мільярдів від ЄС під антикорупційним наглядом — експерт

Виділені Україні €50 мільярдів від ЄС під антикорупційним наглядом — експерт

Ексклюзив Виділені Україні Радою ЄС 50 мільярдів євро перебувають під антикорупційним наглядом відповідних європейських структур.

Про це кандидатка на виборах до Європарламенту від Латвії Іванна Волочій заявила в інтерв'ю Укрінформу.

«На початку 2020-х років я півтора року працювала в європейській антикорупційній структурі (European Anti-Fraud Office / Європейський офіс боротьби з шахрайством — ред.). Її спеціалісти займаються надзвичайно важливими справами. Навіть тепер, в контексті моніторингу 50 млрд, виділених Україні на чотири роки», — сказала Волочій.

За її словами, у цієї структури ЄС зараз «багато роботи» з українськими державними установами щодо capacity-building (розвитку потенціалу). «Це зустрічі, про які не дуже часто заявляють, але робота триває», — зауважила Волочій.

«Розуміючи саму машину ЄС, ніхто ж не подумає, що такі кошти можуть бути передані просто так, безконтрольно. Звісно, буде нагляд, тендери, робота експертів. Зсередини абсолютно зрозуміло, що інакше бути не може. Сам принцип проєктної діяльності ЄС ніхто не мінятиме, навіть задля України та з урахуванням українських умов», — зазначила кандидатка в євродепутати.

Як повідомлялося, наприкінці лютого Рада Європейського Союзу схвалила виділення Україні 50 млрд євро на 2024-2027 роки.

www.ukrinform.ua

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *