Штати заохочують інші країни зменшувати залежність від енергоносіїв з РФ — Держдеп

Штати заохочують інші країни зменшувати залежність від енергоносіїв з РФ — Держдеп

Державний департамент США вітає зусилля країн Європи щодо диверсифікації енергопостачання та зменшення залежності від російських енергоносіїв.

Про це заявив заступник речника Держдепартаменту США Ведант Пател, передає власний кореспондент Укрінформу.

«З нашого погляду, ми б заохочували будь-яку країну диверсифікувати енергоспоживання й обмежити залежність від російської енергії», — сказав представник Держдепу.

Таким чином він прокоментував повідомлення про взаємодію Туреччини з американською компанією ExxonMobil з метою розширити можливості для газопостачання.

Водночас Пател підкреслив, що Туреччина грає дуже важливу роль як господар Південного газового коридору, допомігши диверсифікувати постачання енергоносіїв у Європу та уникнути залежності від Росії. Він також указав на наявність у Туреччині численних хабів для зрідженого газу, що дозволяє приймати його танкерами, в тому числі зі США, після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Як повідомляв Укрінформ, адміністрація США підтвердила, що зберігає незмінну політику тиску на РФ та притягнення її до відповідальності через війну проти України.

www.ukrinform.ua

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *