Нафтогаз зацікавлений інвестувати у розвиток «зеленої» енергетики

Нафтогаз зацікавлений інвестувати у розвиток «зеленої» енергетики

Група Нафтогаз планує розглянути збільшення інвестицій у розвиток сектору відновлюваної енергетики.

Про це повідомив голова правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов у кулуарах Першого українського форуму з біометану, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Група Нафтогаз бачить своє майбутнє як сучасна енергетична компанія, де є місцевидобутку нафти та газу, а також є виробництво "зеленої" енергії з вітру, сонця та біометану. Тому ми дуже серйозно дивимося на цей напрямок, плануємо розглянути можливість збільшити інвестиції", — сказав Чернишов.

Він зазначив, що бізнес у біометановій галузі побудований на значній ролі держави у підтримці цього напрямку. Зокрема, у Євросоюзі діють програми фінансової підтримки виробництва біометану.

Чернишов також зауважив, що розбудова виробництва біометану потребує значного обсягу інвестицій. Водночас, комбінація агровиробництва і потужної газової інфраструктури роблять Україну "ексклюзивним гравцем на ринку біометану саме Європейського союзу", додав очільник Нафтогазу.

Як повідомлялося,Група Нафтогаз готова підтримати інвестиції у розширення виробництва біометану, сприяти його транспортуванню, а також має амбіції щодо викупу цього газу в українських виробників.

www.ukrinform.ua

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *