У продаж вже надійшли перші томати з українських теплиць: дорожчі, ніж імпортні

У продаж вже надійшли перші томати з українських теплиць: дорожчі, ніж імпортні

В Україні вже почали продавати томати із теплиць / фото ua.depositphotos.com

На поточному тижні, що стартував 15 квітня, на ринок України надійшли перші партії тепличного томату з місцевих комбінатів. Роком раніше сезон стартував у середньому на півтора тижні пізніше. Однак збір даної продукції наразі залишається малооб’ємним через несприятливі погодні умови, повідомляють аналітики проекту EastFruit.

Зазначається, що перші партії тепличного томату українські комбінати пропонують до продажу по 120-140 грн/кг ($3,02-3,52/кг), що в середньому на 67% вище, ніж за аналогічний період минулого року. За прогнозами учасників ринку, перші великі партії томату комбінати матимуть змогу відвантажувати не раніше початку травня.

Також на українському ринку є й імпортні томати виробництва Туреччини. Учасники ринку повідомляють, що турецька продукція пропонується до продажу набагато дешевше, ніж із місцевих теплиць. Ціни на імпортну продукцію озвучуються у діапазоні 70-80 грн/кг ($1,76-2,01/кг).

Відео дня

Ціни на овочі

Вартість картоплі в Україні продовжує знижуватися. Оптові ціни на картоплю  станом на середину квітня досягли позначки 12-17 грн/кг, що в середньому на 14% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня.

На тижні, що стартував 8 квітня, в Україні почали знижуватися відпускні ціни на столові буряки. Продукцію в українських господарствах сьогодні пропонуються до продажу по 8-14 грн/кг.

www.unian.ua

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *